Ticket #1090 (reopened defect)

Opened 14 years ago

Last modified 13 years ago

Field parsing

Reported by: mihamina Owned by: tziade
Priority: P2 Milestone: CPS 3.5.7
Component: CPSMailAccess Version: TRUNK
Severity: critical Keywords:
Cc: mihamina.rakotomandimby@…, philipp@…

Description

When I try to sen da mail:

Traceback (innermost last):

    * Module ZPublisher.Publish, line 113, in publish
    * Module ZPublisher.mapply, line 88, in mapply
    * Module ZPublisher.Publish, line 40, in call_object
    * Module Products.CPSMailAccess.mailmessageeditview, line 164, in sendMessage
    * Module Products.CPSMailAccess.mailbox, line 646, in sendEditorsMessage
    * Module Products.CPSMailAccess.mailbox, line 634, in _sendMailMessage
    * Module Products.CPSMailAccess.smtpmailer, line 209, in send
    * Module zope.app.mail.mailer, line 63, in send
    * Module smtplib, line 676, in sendmail

SMTPSenderRefused: (501, '<Mihanmina Rakotomandimby <mihamina.rakotomandimby@etu.univ-orleans.fr>>: "@" or "." expected after "Mihanmina"', ['Mihanmina Rakotomandimby <mihamina.rakotomandimby@etu.univ-orleans.fr>'])

Change History

comment:1 Changed 14 years ago by mihamina

I am now looking at the component which generates the '<' and the '>'. I'll keep you tuned.

comment:2 Changed 14 years ago by fguillaume

  • Milestone changed from CPS 3.3.7 to CPS 3.4.0

comment:3 Changed 14 years ago by tziade

What's you First Name,Last Name, email in your portal preferences ?

comment:4 Changed 14 years ago by mihamina

"Mihanmina" (with the typo) in the name field and "Rakotomandimby" in the surname one. No special char such as '<' or whatever... Cant you reproduce it?

comment:5 Changed 14 years ago by tziade

what's you email entry ?

comment:6 Changed 14 years ago by mihamina

mihamina.rakotomandimby@…. without "<" ">".

comment:7 Changed 14 years ago by mihamina

cant you reproduce it?

comment:8 Changed 14 years ago by tziade

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

corrected in [30385]

comment:9 Changed 13 years ago by tracguest

  • Cc philipp@… added
  • Status changed from closed to reopened
  • Resolution fixed deleted
  • Milestone changed from CPS 3.4.0 to CPS 3.4.2

I'm having the exact same problem with CPSMailAccess 1.5.0 from the CPS 3.4.2rc bundle. I created a member 'philipp' with first name 'Philipp' and last name 'von Weitershausen' and email address 'philipp@…'. When trying to send emails, I get:

Traceback (innermost last):

    * Module ZPublisher.Publish, line 115, in publish
    * Module ZPublisher.mapply, line 88, in mapply
    * Module ZPublisher.Publish, line 41, in call_object
    * Module Products.CPSMailAccess.mailmessageeditview, line 164, in sendMessage
    * Module Products.CPSMailAccess.mailbox, line 646, in sendEditorsMessage
    * Module Products.CPSMailAccess.mailbox, line 634, in _sendMailMessage
    * Module Products.CPSMailAccess.smtpmailer, line 211, in send
    * Module Products.CPSMailAccess.mail.mailer, line 45, in send
    * Module smtplib, line 684, in sendmail

SMTPSenderRefused: (501, '<Philipp von Weitershausen <philipp@weitershausen.de>>: "@" or "." expected after "Philipp"', ['Philipp von Weitershausen <philipp@weitershausen.de>'])

It seems that *something* still adds an extra pair of pointy brackets around "Philipp von Weitershausen <philipp@…>" which is not only unnecessary but also screws up the email server (Exim4 on Debian).

I don't see how r30385 is supposed to fix this anyway. The fix in r30385 only removes existing pointy brackets from names and email addresses. My name and email address clearly does not have any pointy brackets in them (Mihanmina said his didn't either). Instead, something else is adding them where it shouldn't.

P.S.: This is philiKON submitting this issue (in case you haven't guess already). I hope doing this as tracguest is ok.

Note: See TracTickets for help on using tickets.